HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
 
Killarney Reeks Trail - Dag för Dag
Ridsemester i Kerry


Trail riding Kerry


Trail rider


Gallop at the beach


To the seaTrail riding Nationalpark


Beaches and mountains


Season Dates / Departures for 2015 for both Full & Mini Trails
Arrival, check-in day is Saturdays. Departure check-out in Friday.
May June July August September October
9th 6th 4th 8th 5th 3rd
16th 13th 11th 15th 12th 10th
23rd 20th 18th 22th 19th  
30th 27th 25th 29rd 26th  
Minimum of 2 riders for trail to depart

More information:
Killarney Reeks Ring of Kerry Trail Ride: Enquiries 2015 - PDF


Killarney Reeks Trail

Ritten anordnas från april till oktober, och ryttarna samlas vid Killarney Riding Stables på lördagen. Med hästar, ryttare och allt bagage redo, börjar vi dagen med en kort resa till foten av Seefinn Mountain där denna dags ridning tar sin början.
När hästar och ryttare bekantat sig med varandra rider vi upp i bergen och över Windy Gap. Här möts vi av utsikten över Caragh Lake, och dalgångarna bortom den. Vi fortsätter mot Coomsaharn Lake, omgiven av Horseshoe Mountain, och sedan över en tvättäkta irländsk mosse. Dagen avslutar vi vid våra stallar i Mountain Stage.

Söndag/Måndag
Söndag och Måndag natt tillbringas i den pittoreska byn Glenbeigh. Namnet kommer från iriskans Gleann Beithe, Björkarnas Dal. Nästan helt och fullt omgärdad av berg, erbjuder denna by en vänlighet och humor som är svår att finna någon annanstans i Kerry. Denna trakts skönhet tar andan ur en, med River Behy och Rossbeigh Strand i närheten. Historiens vingslag har lämnat spår överallt, och ett ställe som Winns Folly Castle är väl värt ett besök.
Efter en stadig irländsk frukost återvänder vi till stallet i Mountain Stage, och påbörjar vår andra dags ritt. Hela denna dag tillbringar vi på Rossbeigh Beach, galopperandes i Atlantens vågskum på gyllene sand, och klättrandes över mjuka sanddyner. När det är dags att vända åter rider vi längs Cliff Road, med sin magnifika utsikt.

Tisdag/Onsdag
Medan bagaget på tisdag morgon körs till Waterville, rider vi från Kells Station genom mossarna vid Cnoc Bawn och vidare till Liss Bawn. Runt omkring oss omges vi av vackra vyer över Caherciveen och dess omgivningar. Luch äter vi i ett närliggande skogsparti. Efter lunch forstsätter vi genom Island Boy och Inny Valley, och avslutar dagen vid Tulligane Woods.

Onsdag och torsdag övernattar vi i Waterville, Den Lilla Strömvirveln. Byn ligger på den lilla remsa land som skiljer Lough Currane från Atlanten, i hjärtat av sydvästra Kerry. Belägen, som byn är, mellan hav och berg, erbjuder den många intresanta rutter och många fina stränder. De första kelterna sägs ha landstigit i Ballinskellig Bay, inte lånt från Waterville. Bevis för detta finns i de många arkeologiska fynd som gjorts på platser som Church Island, Derrynane Abbey och Skellig Michael.
Onsdagen tillbringar vi i Tulligane woods, och rider sedan genom Inny Valley. Mitt på dagen stannar vi till vid det gamla skolhuset vid Inny River och äter vår picnic-lunch.
Efter maten väntar en ritt genom vackra omgivningar till Waterville, längs Glencar/Waterville-vägen, alldeles vid stränderna av fiskeparadiset Lough Currane.


Torsdag/Fredag
På torsdagen flyttas bagaget en sista gång, medan vi i rask takt rider mot Watervilles stränder. Vi ägnar morgonen åt uppfriskande galopper på stranden, och låter utsikten vid Hoggs Head och Ballinskelligs Bay avrunda vår vistelse i Waterville. Både hästar och ryttare transporteras sedan tillbaka till Killarney.
Vår sista dag ägnar vi åt Killarney National Parks 7800 hektar av berg och sjöar. Vi rider längs Lough Leanes stränder, och njuter av bergen, Ross Island och det 500 år gamla slottet Ross Castle.
När vi kommer tillbaka till stallet är lunchen serverad, och vi lämnar Dig eftermiddagen fri att upptäcka Killarney.


Killarney Riding Stables,
Ballydowney,
Killarney,
Co. Kerry,
Ireland.

Telephone: 00353 64 66 31686
Fax: 00353 64 66 34119

From USA:
Telephone: 011 353 64 66 31686
Fax: 011 353 64 66 34119

Email: info@kerrytrailride.com

Form: enquiries-reservations

Location and airports


PRIVACY STATEMENT
 
Internet Service: www.cara-marketing.de