HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
 

Information om Killarney


Killarney Town


Killarney LakesSunrise in Killarney
Muckross House and Gardens

KILLARNEY (Cill Airne: The Church of the Sloes)

Omgivningarnas skönhet och storslagna vyer har gjort Killarney till en av världens mest älskade resmål för turister.
Killarney (från iriskans Cill Airne - Slånbärskyrkan) förvandlades till en magnifik stad på 1750-talet, då den lokale magnaten Lord Kenmare utvecklade turismen, och fyra större vägar byggdes ut mot resterande världen. Än idag påminner staden om en grupp hus spridda utanför godsets murar.
Idag uppgår befolknigen till 9000 personer, och den främsta inkomsktkällan är turism.

Denna stad, belägen i Irlands sydvästra hörn, har med sina tre berömda sjöar, stilla speglandes den ständigt föränderliga himlen över bergen, i århundraden inspirerat poeter och konstnärer. Nu är staden också ett blomstrande turist centrum.

Killarney kan erbjuda ett stort och varierat utbud av hotell, alltifrån stort och lyxigt, till litet och mysigt. Här finns utmärkta gästgiverier, både i och utanför staden några med möjlighet till självhushållning, och givetvis ett stort antal Bed&Breakfast, med kapacitet för nästan 6000 besökare.

Det är en idealiskt utgångspunkt för sportentusiasten, med möjlighet till fiske, golf, simning, tennis, ridning, kanot eller bergsklättring. För den som är intresserad av historia och arkeologi finns många enastående ställen att besöka.

Killarneys tre sjöar ligger i en bred dalgång som sträcker sig söderut mellan bergen, och allt, sjöar och berg, inom Killarney National Park.
Närmast staden finner vi Lough Leane, en sjö fylld av öar och med de historiska sevärdheterna Muckross Abbey och Ross Castle på sin östra strand. Den trädbetäckta halvön Muckross skiljer Lough Leane från den mellersta sjön, även kallad Muckross Lake.
Längst ut på Muckross-halvön finns den gamla Brickeen Bridge, och bortom den Dinis Island med sin täta vegetation. Härifrån kan man se Meeting of the Waters, det ställe där de tre sjöarna möts.
Det smala sundet Long Range leder till den övre sjön med alla sina öar. På dessa öar växer ek, smultronträd, järnek och rönn, och marken täcks av ormbunkar och andra växter.
De många andra sjöarna dolda i bergen bidrar till detta områdes skönhet, tillsammans med ett otal vattenfall, varav det mest kända är Torc Waterfall.
I den västra delen av parken reser sig den av bergsklättrare älskade bergskedjan MacGillicuddy's Reeks, med Irlands högsta berg Carrauntohil (1050m).


Killarney Riding Stables,
Ballydowney,
Killarney,
Co. Kerry,
Ireland.

Telephone: 00353 64 66 31686
Fax: 00353 64 66 34119

From USA:
Telephone: 011 353 64 66 31686
Fax: 011 353 64 66 34119

Email: info@kerrytrailride.com

Form: enquiries-reservations

Location and airports


PRIVACY STATEMENT
Internet Service: www.cara-marketing.de