HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
 
Killarney Reeks Trail - Trektocht te paard
Paardrijvakantie en Paardrijden in Ierland - trektochten te paard


Trail Riding Kerry


Trail rider


On Trail


Riding at the Beach


Riding by the Sea


Gallop


Killarney Reeks Trail


Horse riding Killarney


Season Dates / Departures for 2019 for both Full & Mini Trails
Arrival, check-in day is Saturdays. Departure check-out in Friday.
May June July August September October
11th 1st 6th 3td 7th 5th
18th 8th 13th 10th 14th 12th
25th 15th 20th 17th 21st  
  22nd 27th 24th 28th  
  29th   31st    
Minimum of 2 riders for trail to depart

Trail Prices 2019
Full trail 6 nights/5 days: €1595 – single supplement €195
Mini trail 3 nights/2 days: €595 – single supplement €105

Please note, for late bookings we cannot guarantee our usual accommodation, especially in peak season due to high demand for rooms.

**Please note that in the event of only one rider being booked for the Full Trail. We will do a two day trail ride plus a three hour trail ride in Killarney National Park. The balance will be refunded for the other two days (Wednesday and Thursday).

Deze trektocht geeft u een ongeNvenaarde gelegenheid om de hooglanden van Kerry met het majestueuze MacGillycuddy gebergte te verkennen. Dit gebergte is Ierland's hoogste bergketen. Urijdt over landwegen, bergpaden en langs stranden bij Waterville en het prachtige 6,4 km lange gouden zandstrand bij Rossbeigh. Het schiereiland Iveragh, met zijn vele plaatsen van archeologische en historische waarden, ligt ten zuidwesten van Killarney en strekt zich uit over een gebied van ruim 60 km. Dit schiereiland staat wereldlijk bekend als de beroemde Ring van Kerry. De vakantie is inclusief een nachtverblijf in Killarney, Glenbeigh en Waterville met verzorging van transport van uw bagage van het ene onderkomen naar het andere. Tevens wordt elke dag voor een lunch gezorgd. Ten alle tijde wordt u op de tocht begeleid door een ervaren gids, die bovendien extra aandacht besteedt aan de wat onzekere rijders.

Deze tocht wordt het gehele jaar door gehouden en start iedere zondag bij de stallen van Killarney (Killarney Riding Stables) om 11.00 's ochtends. Als iedere ruiter met zijn paard gereed staat en de bagage klaar staat voor transport, begint de dag met een korte rit naar de voet van de Seefin Mountain. Op deze plaats start de eerste dagtocht. Wanneer iedereen aan elkaar is voorgesteld (zowel ruiters als paarden), begint de rit over de Windy Gap, met het uitzicht over het prachtige Caragh meer en de valleien en dalen daarachter. De rit gaat verder naar het Coomasaham meer, dat omgeven wordt door het Horseshoe gebergte (deze heeft de vorm van een hoef) gevolgd door een schilderachtige tocht door het Ierse veen en eindigend voor deze dag bij onze stallen in Mountain Stage.

De overnachting van zondag op maandag is in het typische dorpje Glenbeigh. (Deze naam is afgeleid van Gleann Beithe, iers voor "het dal van de berken"). Bijna geheel omgeven door bergen, ligt Glenbeigh in een rustig en allerliefst gedeelte van Kerry en is beroemd om haar vriendelijkheid en humor die nergens wordt geNvenaard. De schoonheid van dit gebied is adembenemend, met zijn rivier Behy en het Rossbeigh strand dichtbij. De geschiedenis is duidelijk in deze hele streek merkbaar en het kasteel Winns Folly is zeker een bezoek waard.

Na het ontbijt op de tweede dag gaan de rijders terug naar de stallen van de vorige avond en beginnen aan hun "maandag" rit. De dag wordt doorgebracht aan het strand van Rossbeigh, galopperende over de uitgestrekte gouden zandvlakten en door de zandduinen. Terug leidt de weg over de kliffen.

Dinsdags, terwijl de bagage naar Waterville wordt gebracht, is er een ochtendrit naar het schitterende Glencar gebied, waar een picknick lunch wordt geserveerd. 's Middags gaat de tocht verder over de Ballaghisheen pas, die beroemd is geworden door zijn aandeel in de mythologie. Het eindpunt is het vlakbij het Tulligane bos.

Dinsdags en woensdags wordt er overnacht in de kustplaats Waterville. Waterville is gelegen op een smalle strook land tussen het meer Currane en de Atlantische Oceaan, in het centrum van zuid west Kerry. Daar het gelegen is tussen de kust en het imponerende gebergte en zijn voorgebergten, is deze streek heel aantrekkelijk voor de verschillende routes en zijn stranden die het biedt. De eerste Keltische indringers zijn geland in de Ballinskelligs baai, vlak bij Waterville. Dit begin van de Keltische natie kan men weer terugvinden in de archeologische overblijfselen, zoals die op het Church eiland bij Derrynane Abbey of Skellig Michael, wat dit gebied rijk aan historie maakt.

Woensdag: Een avontuurlijke ochtend, doorgebracht in de Tulligane bossen, rijdend door de Inny vallei en de lunch gebruikend bij de Inny rivier in een oud schoolgebouw. Daarna een kalme en ontspannende rit naar Waterville via de oude Glencar / Waterville weg, langs de oevers van het beroemde vis meer - Lough Currane.

De voorlaatste dag, donderdag, begint met een opwekkende rit naar het strand van Waterville waar genoten wordt van het galopperen langs het water. Het uitzicht op Hoggs Head en de Ballinskelligs baai rond de middag rit in Waterville af. Nadien worden de paarden en de ruiters weer teruggebracht naar Killarney. De laatste dag is aangebroken en gedurende de ochtend worden er verschillende routes gevolgd door het Nationale Park van Killarney.

Dit gebied bestaat uit bos, bergen en meren en heeft een oppervlakte van bijna 8 km2. Rijdende langs de oevers van Lough Lein, heeft u een buitengewoon uitzicht op het 16-de eeuwse Ross Castle, Ross Island, de oude kopermijnen en Library Point. Terug in de manege wordt er geluncht en de middag is vrij voor ieder om te doen wat hij of zij wil, zoals inkopen doen of het bezoeken van nog andere bezienswaardigheden.

U kunt worden opgehaald van het vliegveld van Kerry, Cork of Shannon door voorafgaande afspraak. De voorafgedane betalingen worden volledig terugbetaald, - echter verminderd met reeds gemaakte kosten-, indien schriftelijke afzegging geschiedt en ontvangen is ten minste 45 dagen voor vertrek. Wilt U in Killarney extra overnachtingen bijboeken of aan het begin of eind van uw vakantie, dan kunt u dit doen bij Killarney Reeks Trail, echter wel met vooruitbetaling.

Gegarandeerde cheques moeten betaalbaar gesteld worden op naam van Killarney Reeks Trail, die zich het recht voorbehoudt, zonder voorafgaande vermelding, wijzigingen aan te brengen in programma's of prijzen.

Visa, Access, American Express, Diners zijn allen welkom.

Verzekering: Killarney Reeks Trail verzoekt iedere gast om een eigen verzekering te sluiten aangaande zowel persoonlijke ongelukken als bagage verlies. De Killarney Reeks Trail stelt zich in geen enkel geval verantwoordelijk voor ongelukken, verlies, schade of letsel aan personen of bagage. Het is aan te raden gemakkelijke kleding mee te nemen, zoals handschoenen, rijlaarzen, rijbroek, cap en extra warme kleding. Echter, het is mogelijk caps en laarzen hier ter plekke te verkrijgen, indien gewenst.


Killarney Riding Stables,
Ballydowney,
Killarney,
Co. Kerry,
Ireland.

Telephone: 00353 64 66 31686
Fax: 00353 64 66 34119

From USA:
Telephone: 011 353 64 66 31686
Fax: 011 353 64 66 34119

Email: info@kerrytrailride.com

Form: enquiries-reservations

Location and airports


PRIVACY STATEMENT
Internet Service: www.cara-marketing.de